BELLOTA Стойки

Култиваторните стойки осигуряват закрепването на култиваторните лапи към шасито на култиваторите в положение, гарантиращо оптимално изпълнение на почвообработката.

В зависимост от целите и дълбочината на обработката се използват стойки с различна здравина и еластичност.

Каталог Култиватори Белота

каталог за култиватори Белота

стойки Белота

Култиваторни S стойки

Култиваторните S-стойки са най-нежните и еластични стойки във формата на буквата “S”. Това позволява производството на леки, високопроизводителни машини за предсеитбена почвообработка или окопаване на окопните култури.

Важно е   при избора на стойка да се имат предвид и броя на отворите за лапите. Счита се , че лапи с 2 отвора са по-стабилни от тези с един и съответно са по-подходящи за по-тежки почвено-климатични условия. Обикновено те се означават с С2А в името на стойката и имат графа за междуболтовото разстояние в техническите характеристики (2476 С2А).

При по-тежки почви е препоръчително да се добави и усилващата стойка 2474-1 или 2474-2

В таблиците в каталога на Белота освен вида на стойката, са дадени и ширината и дебелината на материала, от който е произведена стойката в мм; посочените на чертежа размери; размерът на закрепващия към скобата болт; теглото в килограми; бройките в една опаковка и усилващата стойка, с която може да бъде комплектована. В долния край на всяка таблица са дадени скобите, с които стойката се закрепва към подходящото шаси.

Постарали сме се да представим тази информация и в продуктовата гама, която поддържаме на склад

ПРИМЕР: Стойка Ref.№ 2470 е произведена от шина със сечение 32х10 мм, размерите по чертежа са съответно А=344mm; B= 490mm; C=228mm; D=13mm, закрепващ болт М12, тегло 2.7 кг, 288 броя в опаковка, може да бъде комплектована с усилваща стойка 2474-1. В долния край на таблицата: 2470 може да се зaкрепи към шина със сечение 50х12 мм посредством скоба 12470-5012 или към квадратна тръба с размери 50х50 мм, посредством скоба 12470-5050. Когато стойка 2470 е комплектована с усилваша стойка 2474-1, закрепването към квадратна тръба с размери 50х50 мм е посредством скоба 12470-5050R.

 

Култиваторни спирални стойки

Култиваторните спирални стойки са предназначени за производство на култиватори с широк диапазон на почвообработки с дълбочина от 10 до 25 см:

  • предсеитбена обработка;
  • за производство на стърнищни култиватори;
  • разрохкване и подравняване на почвата след плужна оран;
  • пролетни обработки, в т.ч. междуредово окопаване и загърляне;
  • разрохкване следите от трактора.

Изработени от специална, високоеластична стомана с висок капацитет за възстановяване на първоначалната геометрия и с епоксидна боя с UVA защита.

Препоръчва се работа в суха (ронлива) почва или за подготовка на семенни лехи при невзискателни култури (например ечемик, пшеница и др.).

Често биват използвани и при производство на лозарски култиватори, поради възможностите за влизане в близост до растенията посредством извити стойки

 

Култиваторни стойки за чизели

Това са най-здравите стойки, като правило, предназначени за закрепване към шасито на машината със специални скоби – чизелни стойки.

Такива стойки се използват от разрохквачите на AGROMET и АГРОНИКА (2464 AL; 2467),  а също така предлагат отлична възможност за фермерите с технически възможности да направят сами разрохкваща машина. (виж “БЕЛОТА комплекти”).

Култиваторни стойки за чизели 2460 2467 Белота

Белота стойки на склад