Култиватор за лавандула

Концепция Агроника

 

разработка на база шаси на AGROMET

и работни органи BELLOTA

Обработва две междуредия

и е предназначен за есенната (основната) почвообработка, която осигурява влагозапасеност и аерация на дълбоките почвени слоеве на културата. Това е от изключително значение за нормалното и перспективно развитие на трайните насаждения през следващите години.

За тази обработка е необходимо в средата на междуредието дълбочината на обработката  да бъде 20-25см, а в близост до стъблото на растение  –  10-12см.

В средата на всяко междуредие

e монтирана вибрираща секция с работен орган с възможност за работа на дълбочина до 25 см (общо за машината са 2 такива секции). Той може да бъде както стреловиден (тип лястовица), така и клиновиден (клин, нос, шило). За предпазване на културата, върху спиралната пружина на вибриращата секция е поставен метален кожух.

Външни работни органи

формата на външните работни органи позволява влизане под короната на растението, с което я предпазва от нараняване. Работната дълбочина  тук е до 10-12 см

Белота

разликата в дълбочината на окопаване на централния и външните работни органи може да се прави според желанието на клиента. Като основен вносител на Белота за България, разполагаме в наличност с голяма част от широката производствена номенклатура.

Технически характеристики

Работни органи2 бр вибриращи секции + 2 леви и 2 десни външни работни органи
Междуредие1.40 м
Отстояние от почвата до шасито795 мм
Дълбочина на обработката  20 – 25см в  средата на междуредието и  10-12см в близост до стъблото на растение
външните работни органиформата на външните работни органи позволява влизане на окопаващия работен орган под короната на растението, с което я предпазва от нараняване
Необходима мощност на трактора40 к.с.
Вибрираща секцияспирална пружина с предпазен метален кожух