За лавандула

Култиватора е предназначен за есенната (основната) почвообработка, която осигурява влагозапасеност и аерация на дълбоките почвени слоеве на културата.

Това е от изключително значение за нормалното и перспективно развитие на трайните насаждения през следващите години.

Обработва две междуредия

  • в средата на всяко междуредие е монтиран централен работен орган за работа на дълбочина до 25 см (общо за машината са 2 такива органа). Той може да бъде както стреловиден, така и клиновиден. Закрепен е към рамата с вибрираща секция. За предпазване на културата, върху спиралната пружина на вибриращата секция е поставен метален кожух.
  • формата на външните работни органи позволява влизане под короната на растението, с което я предпазва от нараняване. Предполагат работна дълбочина 10-12 см
  • разликата в дълбочината на окопаване на централния и външните работни органи може да се прави според желанието на клиента, тъй като това позволява широката производствена номенклатура на Белота.

Технически характеристики

 

Работни органи2 бр вибриращи секции + 2 леви и 2 десни външни работни органи
Междуредие1.40 м
Отстояние от почвата до шасито795 мм
Дълбочина на обработката  20 – 25см в  средата на междуредието и  10-12см в близост до стъблото на растение
външните работни органиформата на външните работни органи позволява влизане на окопаващия работен орган под короната на растението, с което я предпазва от нараняване
Необходима мощност на трактора40 к.с.
Вибрираща секцияспирална пружина с предпазен метален кожух